Låt alla få möjlighet att agera säljare i ditt konsultföretag

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  Ingen kommentar

Den största säljkraften i ett konsultbolag finns bland era medarbetares nätverk. Speciellt hos en medarbetare som sitter på ett uppdrag. Oftast är det hen som får reda på när en ny roll ska tillsättas i sitt eget eller i ett närliggande projekt. Men hur fångar ni upp denna information?

De bolag som lyckas nyttja hela sin säljkraft kommer stå som vinnare i framtiden. Med Cinode har flertalet konsultbolag lyckats kapa sina ledtider, fått fler uppdrag och förverkligat visionen att ”alla är säljare”.

Så här går det till rent praktiskt i Cinode när konsulten själv agerar säljare ute på sitt uppdrag genom att fånga in leads, ta kontakt med berörda medarbetare och snabbt svara på ett lead.

1. Ett nytt uppdrag läggs till i Cinode.

Medarbetaren hör om ett nytt potentiellt uppdrag ute hos kund eller från en av sina kontakter. Medarbetaren lägger därför upp ett uppdrag i Cinode.

Om medarbetaren redan vet vem som bör ta uppdraget kan detta direkt väljas och allt är klart. Men oftast vill man definiera rollen och uppdraget lite mer.

2. Nödvändiga och önskvärda kompetenser för rollen specificeras.

För att visa vad som krävs för rollen går medarbetaren in och lägger upp kompetenskrav.

3. Cinode föreslår passande konsulter för uppdraget baserat på kompetens och tillgänglighet.

Baserat på kompetenskraven och tillgänglighet föreslår systemet automatiskt passande konsulter.

4. En eller flera kandidater preliminärbokas på uppdraget.

Beroende på er process kan medarbetaren själv preliminärboka konsulter som hen tycker borde passa utifrån kompetenskraven och tillgängligheten. Alternativt tar leveransansvariga över processen härifrån.

 5. Visualisera processen och beläggningen.

Direkt ges en bild i beläggningsvyn över hur många preliminärbokade uppdrag som finns på respektive konsult.

Ni får även visuella säljtavlor över alla era leads och vilket steg de tillhör.

uppdrag-pipeline

På det här sättet har sälj, leverans och om ni vill alla konsulter en komplett vy över hur det ser ut nu och i framtiden för bolaget.

Eventuell 6: Skicka in en färdig konsultprofil till projektledaren.

Medarbetaren kan också via Cinode direkt gå till sin kollega och ta fram en snygg konsultprofil (online, Word eller pdf) för sin kollega och direkt presentera för sin projektledare som letar efter nya konsulter.

På detta sätt bygger ni engagemang och delaktighet i bolaget samtidigt som ni nyttjar hela bolagets säljkraft. Ni får fler leads, kapar ledtider och har större chans att få fler uppdrag och i slutändan bli ett starkare samt mer attraktivt konsultbolag.

Läs mer om alla Funktioner i Cinode eller kontakta oss för en demo.

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 6000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *